Vandaag een ovenschotel met witlof, ham en kaassaus. Ik gaf in eerdere blogs al aan dat ik echt gek en op ovenschotels. Op een of andere manier valt het avondeten altijd op het hectischte tijdstip van de dag. We komen dan terug van het werk, de kids weten niet goed wat gedaan, er moet snel eten gemaakt worden. Want de kids moeten een uurtje later alweer op bed liggen.
En op een of andere manier raak ik daar erg opgejaagd van. Het koken lukte dan ook al niet altijd goed omdat mijn zoontjes aan mijn broek hingen en mee wouden helpen. Heel gezellig als je tijd hebt, maar minder leuk bij haast ;) En dan is daar natuurlijk een gezonde redder in nood. De ovenschotels! Je kunt er eindeloos mee variëren, ze zijn prima vooraf te bereiden en zo heb je op de hectische tijdstippen de handen vrij.
Ik kan mijn kids dan even de tijd geven om te vertellen wat ze die dag gedaan hebben, om een mooie tekening te laten zien of om ze zelf iets te tonen. En ondanks dat alles staat het eten gewoon op tijd op tafel en kunnen mijn kids dus ook tijdig naar bed. En dat is dan weer vooral belangrijk voor de gezelligheid de dag erna;)
Maar genoeg daarover dit keer een ovenschotel van witlof met ham en kaassaus. Voor mij een echte klassieker die ik al van jongs af aan eet. Bij ons noemt het dan: Hesp met witlof in kaassaus. En dat is ook exact wat ik nu ga maken. Ik werk de ovenschotel af met een mooie laag puree en daarmee heb ik een volwaardige maaltijd.
Een typisch Vlaamse ovenschotel met witlof, ham en kaassaus.
Zonder wachttijd
Met wachttijd in de koelkast:
Eet smakelijk!