Stoofvlees stond hier vandaag op het menu. Stoofvlees is ook echt een typisch Vlaams gerecht waarvan ik vond dat het niet op deze blog mocht ontbreken. Want zeg zelf stoofvlees met een lekker Belgisch biertje en frieten is nu toch echt een gerecht dat echt kan smaken.
Ik hoor wel eens vrienden rondom mij hier in Nederland zeggen dat je hier eigenlijk geen lekker stoofvlees kunt kopen. Ik denk dat ze hiermee bedoelen dat als je in Nederland bij de frituur stoofvlees gaat halen dat dit dan Aziatisch stoofvlees is. Dit komt doordat de meeste frituur zaken in Nederland in handen zijn van Aziatische ondernemers.
Maar dus voor al die vrienden die graag nog eens echt stoofvlees willen eten, maar niet goed weten hoe hieraan te beginnen, zet ik hier mijn recept voor Belgisch of Vlaams stoofvlees.
Dit maak ik met een Belgisch bockbiertje, maar je zou er ook een ander donker Belgisch biertje voor kunnen gebruiken. Ik blijf bij een Belgisch biertje, want anders kan het geen Belgisch stoofvlees zijn. ;)
Mijn kinderen kunnen ook dit gerecht echt waarderen, zeker met frietjes erbij. En het maakt dan helemaal niet uit of dit aardappel frietjes zijn of pompoenfrietjes. En heb je nu ook nog een pot appelmoes staan? Dan is deze hier ook erg lekker bij.
Een echte Vlaamse stoofpot: Stoofvlees dat is klaargemaakt met een Belgisch biertje. Bekijk hier hoe jij dit ook kunt maken.
Nu laat je het stoofvlees op een zacht vuurtje zo'n 1,5 tot 3 uur stoven. Tot het vlees mooi zacht is. Hoe lang dit duurt, hangt af van de kwaliteit van het vlees. Je kunt het stoofvlees natuurlijk altijd wat langer laten stoven.
Tip: Wanneer ik overdag niet thuis ben wanneer het stoofvlees opstaat omdat ik met de kids bijvoorbeeld op stap ben dan gebruik ik sowieso twee biertjes en sluit ik de kom nu. Eenmaal thuis open ik het deksel tot het de gewenste dikte heeft en dan kan ik het eventueel nog even warm houden onder gesloten deksel tot we gaan eten.
Stoofvlees is erg lekker met frietjes ;)
Dit keer koos ik voor pompoenfrietjes.
Eet smakelijk