Varkenshaas met Boursin en Schwarzwälder schinken uit de oven is een eenvoudige en feestelijke lekkernij die ook nog eens niet zo heel lang duurt.
Een varkenshaasje gevuld met Boursin en omwikkeld met een gebakken Schwarzwälder schinken ham is een heerlijk hoofdgerecht uit de oven. De smeuïge kruidenkaas in het varkenshaasje maakt het varkenshaasje nog net iets malser. En dat is heerlijk met het krokante laagje van de gebakken Schwarzwälder schink.
Ik serveer nu een heerlijke salade bij het varkenshaasje. Maar het is ook heerlijk met geroosterde groenten uit de oven, boontjes, champignonsaus, ...
Vrij wel alle groenten gaan hier goed bij. Dus kies vooral iets wat je lekker vindt.
Wil je nu een varkenshaasje presenteren aan je bezoek? Of verwacht je een drukke avond? Dan kun je dit varkenshaasje prima voorbereiden. Je vult het al, wikkelt hem in de Schwarzwälder schinken en bakt hem alvast even aan in de pan. Daarna leg je hem in een ovenschotel en dek je deze af met aluminiumfolie. Plaats hem nu in de koelkast tot je hem wilt gaan afbakken. Heb je er teveel dan kun je ook een deel nu alvast invriezen om later op te eten.
Aan dit varkenshaasje heb je eigenlijk bijna geen werk meer. De vleesthermometer er in prikken, de oven in schuiven en wachten tot hij gaar is.
Om dit recept te kunnen maken gebruik ik naast de oven, een ovenschaal, keukentouw, koksmes en een snijplank.
Tijd om eens naar het recept van de Varkenshaas met Boursin en Schwarzwälder schinken uit de oven te kijken.
Maak je hem klaar, laat me dan even weten wat je er van vond. Eet smakelijk alvast.
Een heerlijk mals stukje varkenshaas dat gevuld is met een smeuïge Boursin. Dit staat mooi in contrast met het krokante hamkorstje er rond. En het ziet er ook erg feestelijk uit.
[gallery size="full" ids="3490,3492,3491"]