Varkenshaas met Boursin en Schwarzwälder schinken uit de oven is een eenvoudige en feestelijke lekkernij die ook nog eens niet zo heel lang duurt.
Een varkenshaasje gevuld met Boursin en omwikkeld met een gebakken Schwarzwälder schinken ham is een heerlijk hoofdgerecht uit de oven. De smeuïge kruidenkaas in het varkenshaasje maakt het varkenshaasje nog net iets malser. En dat is heerlijk met het krokante laagje van de gebakken Schwarzwälder schink.
Ik serveer nu een heerlijke salade bij het varkenshaasje. Maar het is ook heerlijk met geroosterde groenten uit de oven, boontjes, champignonsaus, …
Vrij wel alle groenten gaan hier goed bij. Dus kies vooral iets wat je lekker vindt.
Voorbereiden
Wil je nu een varkenshaasje presenteren aan je bezoek? Of verwacht je een drukke avond? Dan kun je dit varkenshaasje prima voorbereiden. Je vult het al, wikkelt hem in de Schwarzwälder schinken en bakt hem alvast even aan in de pan. Daarna leg je hem in een ovenschotel en dek je deze af met aluminiumfolie. Plaats hem nu in de koelkast tot je hem wilt gaan afbakken. Heb je er teveel dan kun je ook een deel nu alvast invriezen om later op te eten.
Aan dit varkenshaasje heb je eigenlijk bijna geen werk meer. De vleesthermometer er in prikken, de oven in schuiven en wachten tot hij gaar is.
Benodigdheden
Om dit recept te kunnen maken gebruik ik naast de oven, een ovenschaal, keukentouw, koksmes en een snijplank.
Tijd om eens naar het recept van de Varkenshaas met Boursin en Schwarzwälder schinken uit de oven te kijken.
Maak je hem klaar, laat me dan even weten wat je er van vond. Eet smakelijk alvast.
Varkenshaas met Boursin en Schwarzwälder schinken uit de oven
Beschrijving
Een heerlijk mals stukje varkenshaas dat gevuld is met een smeuïge Boursin. Dit staat mooi in contrast met het krokante hamkorstje er rond. En het ziet er ook erg feestelijk uit.
Ingrediënten
Bereiding
-
Vul de varkenshaasjes met de boursin
- Snij het varkenshaasje in de lengte in het midden net niet volledig door.
- Leg het plat zodat je er zo de kruidenkaas op kunt smeren.
- Smeer de helft van de Boursin, op de helft van de varkenshaas.
-
Wikkel het varkenshaasje in de Schwarzwälder schinken en zet vast met keukentouw
- Vouw de varkenshaasjes terug dicht.
- Draai de Schwarzwälder schinken voorzichtig rond het varkenshaasje.
Tip: Zorg dat er steeds een stukje overlapt met het vorige plakje. - Knoop daarna wat keukentouw rond het varkenshaasje om de schinken vast te binden op het varkenshaasje.
-
Bak het varkenshaasje aan in de pan.
- Zet een pan op het vuur en smelt hierin wat boter of doe er wat olie in.
- Bak in een goeie 5 minuten de zijden van het varkenshaasje aan.
- Leg het varkenshaasje in de ovenschaal
- nu kun je het eventueel laten rusten tot je het gaat afbakken.
-
Bak de varkenshaasjes gaar in de oven
- Steek een vleesthermometer in het breedste stuk van het vlees.
Bij een kerntemperatuur van 60 graden is het varkenshaasje klaar.
Of wacht zo'n 15 minuten als je geen vleesthermometer hebt. - Pak het in, in zilverpapier en laat 5 minuten rusten.
- Eet smakelijk. Erg lekker met gebakken aardappels en een salade
- Steek een vleesthermometer in het breedste stuk van het vlees.
Veelgestelde vragen
Bak de varkenshaasjes
Bak de varkenshaas in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de varkenshaas nog 12-15 minuten. Neem de varkenshaas uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe.