Sinterklaas speculaas pannenkoeken leek me wel eens een goed idee. Sint-Maarten is 11 november geweest, en waren de eerste Sinterklaasintochten. Komend weekeind organiseert Sios'61 een pietengym in de Dumpel op zaterdag 19 november van 9:30 tot 10:30 voor alle kinderen van 3 tot 6 jaar.
Sinterklaas komt dan ook bij mij op het werk langs voor de kids. En vanaf 14 uur is Sinterklaas in Velp en kunnen de kinderen tot groep 8 eerst spelletjes doen en met deze spelletjes zijn er zelf prijzen te winnen.
Je ziet overal Sint activiteiten. Dus toen we deze ochtend geen brood meer bleken te hebben dacht ik: Dan maak ik wel speculaas pannenkoeken. Zo heb ik een heerlijk ontbijtje dat heel goed past bij deze tijd van het jaar ;) Want als ik aan de sint denk op culinair gebied dan moet ik toch echt aan speculaas denken.
Eerst heb ik pannenkoeken gebakken met speculaaskruiden wat ze een lekkere speculaassmaak geeft. Daarna zou je net als mij van deze pannenkoek de zak van Sinterklaas kunnen maken. Je legt dan eerst in het midden van de pannenkoek met speculaas wat Sinterklaas snoepgoed. Denk aan pepernoten of in België nic nacjes.
Dan neem je de raden samen tot een zak en bind je de pannenkoek dicht. Dit kan met een snoepveter of met een elastiekje. En dan heb je al een mooie zak van Sinterklaas. Die maakte ik af door er een klein Sinterklaas figuurtje op te zetten. Want als de sint zoveel pakjes brengt, is de zak waarschijnlijk ook veel groter dan de sint zelf. ;)
Tijd om eens te gaan kijken naar het recept voor deze Sinterklaas pannenkoeken met speculaas.
Het recept dat ik hieronder geef, is goed voor zo\'n 7 dunne pannenkoeken. En eigenlijk voor zo\'n 2 personen als je ze niet gaat versieren. Maak je er Sinterklaas pannenkoeken van dan heb je dus genoeg pannenkoeken voor 7 Sinterklaasbordjes met zak.
Deze lekkere speculaas pannenkoeken zijn omgetoverd tot echte Sinterklaas pannenkoeken. Zet ook eens zo een Sinterklaas met zak op tafel ;)
Voeg nu een deel van de melk toe en roer tot een mooi glad deeg.
Tip: Door eerst een deel van de melk onder de droge ingrediënten te kloppen is de kans dat er straks klonters in je pannenkoeken beslag zitten veel kleiner en aan smaak hoef je met deze methode niets in te leveren. ;)