Vandaag een romige tomatensoep met croutons.
Soep is hier een van de manieren waarmee ik er voor zorg dat mijn kinderen voldoende groenten binnen krijgen. Met soep heb je een oneindige hoeveelheid mogelijkheden. Maar over het algemeen zitten er heel wat groenten in.
Dus serveer ik bij het hoofdgerecht een salade? Dat weet ik dat mijn kinderen daar niet zo heel veel van gaan eten. Ze eten dan wat tomaatjes, augurkjes, ... Maar mama, geen sla! ;) De kleine blaadjes sla die meekomen bij het vissen naar andere groenten die eten ze op. En zo leren ze steeds beter sla eten.
Ikzelf maak voor het hoofdgerecht dan een kom soep klaar. Zo weet ik zeker dat mijn kinderen hun groenten binnen hebben. Soep gaat over het algemeen erg goed bij mijn kinderen. Maar tomatensoep is net als bij veel kinderen ook hier een favoriet.
Het voordeel bij een tomatensoep is dat die ook erg snel klaar gemaakt is. En vaak heb je de meeste ingrediënten al gewoon in huis. Dit keer voegde ik er wat room aan toe, maar die kun je ook vervangen door wat koffiemelk. Ook erg lekker.
Tomaat is eigenlijk de enige groente die we echt altijd in huis hebben. De kids zijn gek op snoeptomaatjes en in onze voorraad kast zit eigenlijk standaard tomatenpuree, tomatenblokjes en tomaten passatta. Meer dan genoeg mogelijkheden om deze soep te maken dus.
Mijn ervaring is ook dat de soep nog interessanter word voor mijn kinderen als ik hem ga afwerken met soepballetjes, spinnetjes, croutons of met pasta. De soep krijgt dan een extra dimensie. Bij de croutons die ik er vandaag in deed hier ik wat croutons achter.
Dit omdat deze natuurlijk as eerste opgegeten worden. Dan komt er wat soep en dan kun je de croutons weer tevoorschijn toveren. Erg lekker bij die laatste happen soep ook. ;)
Laat ons eens gaan kijken naar het recept voor deze romige tomatensoep met croutons.
Een romige tomatensoep is altijd lekker. Deze keer werken we hem af met wat croutons. Probeer daar nog maar eens af te blijven.
[gallery size="full" ids="3243,3244,3245"]
[gallery size="full" ids="3248,3247,3246"]
Er zijn twee manieren waarop je croutons kunt maken:
Snij de boterhammen in stukjes nadat je ze gebakken hebt. Ze zijn nu klaar om geserveerd te worden.
Tip: Doe de croutons pas aan tafel in de soep. ze blijven ze lekker krokant.