Vandaag een romige pasta met broccoli en tomaat. Gisteren aten we een risotto met prei, broccoli en gorgonzola en daarvoor gebruikte ik alleen de stam van de broccoli. Als we gewoon broccoli eten houden we meestal heel wat broccoli over. Daarom besloot ik de broccoli voor deze keer maar in twee te verdelen. De stam voor de risotto en dan de broccoliroosjes voor een andere keer.
Ik probeer zelf te variëren tussen rijst, aardappels en pasta om zo ook onze menu iets gevarieerder te houden. Als ik de kids laat kiezen is het namelijk altijd pasta en bij mijn echtgenoot steeds rijst. ;) Ik had ook nog wat kerstomaatjes over van de verjaardagsborrel van mijn schoonmoeder. Daarom dat ik vandaag ga voor de groenten combinatie broccoli en tomaat.
Ik wil pasta een romige touch geven zonder een overdaad aan saus. Ik kies voor een kaassaus en werk de pastaschotel waar ik ook wat spekjes in verwerk af met een kaaskorstje. Het kaaskorstje maakt het voor iedereen bij mij thuis extra moeilijk te weerstaan. Mijn kinderen nemen bij wat ze anders niet zo gauw doen en roepen tijdens het bedienen: \"Genoeg mama! \", als ik mezelf bedien. Dit Uit schrik dat ze straks zelf geen extra pasta meer hebben.
Dat is voor ons een heuse verademing aan tafel, het is weer eens iets anders dan vooruit nog een hap, ...
Dus laat ons eens kijken hoe ik deze romige pasta met broccoli en tomaat juist gemaakt heb.
In een pan bak je even het spek aan. Niet te krokant bakken want gaat ook straks nog de oven in.
[gallery size="full" ids="2926,2928,2927"]
[gallery size="full" ids="2929,2934,2933,2930,2932,2931"]