Vandaag een rode kool ovenschotel met gehakt. Deze week maakte ik al eens rode kool met appels, kaneel en steranijs. Hier hadden we nog rode kool van over en omdat weggooien zonde is en mijn diepvries al vol zit. Besloot ik van het tweede deel rode kool deze ovenschotel te maken.
Voor deze rode kool ovenschotel gebruik ik de overgebleven rode kool met appels, kaneel en steranijs. De uitgesproken en kruidige smaak van de rode kool brengen ook heel dit gerecht op smaak.
We bakken eerst een laagje gehakt, daarover verdelen we de rode kool, om tot slot af te werken met een aardappelpuree die we eens aanvullen met een gestoofd uitje. Dat is weer eens iets anders dan de uien door het gehakt mengen.
Ik werkte mijn rode kool ovenschotel met gehakt af met een broodkruim korstje. Zo zorg je ook voor een krokant accent in dit gerecht.
Deze ovenschotel is erg kindvriendelijk. De kruidige rode kool combineert heel mooi met het gehakt en de aardappelpuree. Als je kids de rode kool iets te gekruid vonden dan is dit nu waarschijnlijk ook niet meer het geval. De room in de aardappelpuree zwakt de sterkte iets af.
Korstjes op ovenschotels doen het hier ook altijd goed thuis. Deze keer koos ik niet voor een kaaskorstje maar voor een korstje van broodkruim. En gehakt is dat niet het lievelingsstukje vlees van de meeste kinderen? Ik zou bijna durven zeggen dat deze rode kool ovenschotel zelf moeilijke eters proef is.
Hier werd er goed gesmuld van de ovenschotel en was alles op. Mijn echtgenoot vond het ook erg lekker en gaf aan dat ik dit vaker op ons menu mag zetten. Dus probeer het zelf zeker ook eens uit en laat me weten hoe het bij jullie beviel.
Tijd om eens iets beter te gaan kijken naar deze rode kool ovenschotel met gehakt.
Een rode kool ovenschotel maak je snel en makkelijk als je nog wat rode kool klaargemaakt hebt liggen. Aangevuld met wat gehakt, aardappelpuree en een broodkorstje levert het zo een smaakvolle maaltijd op tafel.
[gallery size="full" ids="3506,3507,3505"]