Vandaag eens een pizza Caprese, een pizza met mozzarella, tomaat en pesto. Je hoort wel eens zeggen dat kinderen gek zijn op P- voedsel: pizza, pasta en patat. En dat gaat het niet om de patat uit Vlaanderen. Want de gekookte aardappel is geen favoriet, maar wel om frieten die ze in Nederland dan weer patat noemen.
Je kunt snel een doos pizza kopen die de oven insteken en dan opeten, maar zeg eerlijk een zelfgemaakte pizza is toch vaak nog net iets lekkerder. Je kunt dan namelijk zelf kiezen hoeveel mozzarella, pesto en tomaat je er op legt en ook in kruiden kun je afwisselen.
Ik heb al enkele keren een gewone, dunne krokante pizzabodem proberen te maken. Maar tot nu toe nog geen hele goeie gevonden. Maar ik moet wel zeggen dat ik de pizzabodem met saus van de Lidl een echte lekkernij vindt. De pizzabodem is niet te dik of te dun en smaakt op zichzelf heerlijk. Ook de tomatensaus is lekker kruidig en niet te nat.
Daarom ook dat ik deze gebruik om mijn pizza\'s te maken. Het is snel, makkelijk en gelijk een goeie basis voor een pizza met tomatensaus.
Ik denk dat pizza Caprese of simpelweg een pizza met mozzarella, tomaat en pesto mijn lievelingspizza is. Ik hou van de combinatie van de kruidige pesto, de frisse tomaat en de smeuïge mozzarella. Tijd dus om deze zelf te maken. Ik weet ondertussen ook zeker dat ik deze pizza vaker zal maken. Maar kijk even mee:
Dat je kinderen deze pizza graag gaan eten hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar weet je dat dit ook een gerecht is dat je prima met kleine kinderen vanaf peuterleeftijd kunt maken? Je kids kunnen dan de tomatensaus over de pizzabodem smeren en daarna al de ingrediënten over de pizza verdelen.
Neem van mij ondanks dat het P-voedsel is zal deze pizza hun nog beter smaken. Want de trots in hun eigen kunnen smaakt dan zeker door. Een echte aanrader. Zo maakte ik al eerder eens pizza\'s met mijn kinderen.
Pizza Caprese of simpelweg een pizza met mozzarella, tomaat en pesto eenvoudig, snel en super lekker.