Print opties:

Pita met kip tandoori

Pita met kip tandoori

Gisteren aten we pita met kip tandoori. Ik eet zelf heel graag kip tandoori. Ook dat is een gerecht dat ik eigenlijk voor het eerst heb gegeten toen ik mijn vriend leerde kennen. Uit een pakje van Knorr bij mijn schoonmoeder. De indische koken kende ik namelijk helemaal niet van thuis uit in België.

Wanneer je kip tandoori maakt laat je de kip vooraf marineren. Ik had echter geen idee wat ik deze avond weer klaar zou maken. Dat hangt over het algemeen namelijk ook erg van mijn koelkast af. Dit keer had ik er hamburgers en kip in liggen. En doordat we gisteren al worst gegeten hadden ging mijn keuze dit keer uit naar de kip.

Daarnaast had ik nog wat sla, tomaten en komkommer die ook op moesten en ik had nog wat pita broodjes in de kast liggen. Het avondeten lag vast.

Pitabroodjes met kip tandoori

De pita broodjes warmde ik op volgens de beschrijving op de verpakking. Ik sneed 400 g kippendijen in kleine stukjes en roerde daar wat kip tandoori kruiden onder. Die even gaarbakken en het vlees was klaar.

Ik maakte een makkelijke salade van sla, tomaat en komkommer en een heerlijke yoghurt, mayonaise saus met knoflook erbij.

En een goeie 15 minuten later zaten we aan tafel de pitabroodjes te vullen met sla, kip tandoori en saus. Een echte aanrader voor als het snel moet gaan.

Laat ons eens gaan kijken naar het recept van de pita met kip tandoori.

Kookmethode
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 mins Kooktijd: 5 mins Totale tijd: 15 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Pita met kip tandoori is een snel en makkelijk gerecht dat je al in 15 minuten op tafel hebt staan.

Ingrediënten
  • 2 tbsp olijfolie
  • 400 g kippendijen
  • 2 tbsp kip tandoori kruiden
  • 2 tbsp griekse yoghurt
  • 1 tbsp mayonnaise
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 sla
  • 4 tomaten
  • 0.5 komkommer
  • 8 pitabroodjes
Bereiding
  1. Maak de salade
    • Snij de sla in fijne reepjes
    • Snij de tomaatjes in plakjes en doe bij de sla
    • Snij de komkommer in stukjes en voeg toe.
    • Meng alles goed door elkaar
  2. Maak de kip tandoori
    • Snij de kippendijen in kleine stukjes
    • Kruid ze met de kip tandoori kruiden
    • Doe de olie in de pan en bak hierin de kip gaar.
  3. Maak de yoghurt mayonnaise saus
    • Doe 2 eetlepels Griekse yoghurt in een bakje.
    • Schep er 1 eetlepel mayonaise bij.
      Tip: Dit maakt de yoghurt iets minder zuur
    • Per er een teentje knoflook bij en je gezondere knoflooksaus is klaar
  4. Bak de pitabroodjes
    • Bak de pitabroodjes volgens de omschrijving op de verpakking.
    • De pitabroodjes zijn nu klaar om gevuld te worden met:
      • de kip tandoori
      • de salade
      • de yoghurt mayonaise knoflooksaus
    • Eet smakelijk!