Gisteren aten we pita met kip tandoori. Ik eet zelf heel graag kip tandoori. Ook dat is een gerecht dat ik eigenlijk voor het eerst heb gegeten toen ik mijn vriend leerde kennen. Uit een pakje van Knorr bij mijn schoonmoeder. De indische koken kende ik namelijk helemaal niet van thuis uit in België.
Wanneer je kip tandoori maakt laat je de kip vooraf marineren. Ik had echter geen idee wat ik deze avond weer klaar zou maken. Dat hangt over het algemeen namelijk ook erg van mijn koelkast af. Dit keer had ik er hamburgers en kip in liggen. En doordat we gisteren al worst gegeten hadden ging mijn keuze dit keer uit naar de kip.
Daarnaast had ik nog wat sla, tomaten en komkommer die ook op moesten en ik had nog wat pita broodjes in de kast liggen. Het avondeten lag vast.
De pita broodjes warmde ik op volgens de beschrijving op de verpakking. Ik sneed 400 g kippendijen in kleine stukjes en roerde daar wat kip tandoori kruiden onder. Die even gaarbakken en het vlees was klaar.
Ik maakte een makkelijke salade van sla, tomaat en komkommer en een heerlijke yoghurt, mayonaise saus met knoflook erbij.
En een goeie 15 minuten later zaten we aan tafel de pitabroodjes te vullen met sla, kip tandoori en saus. Een echte aanrader voor als het snel moet gaan.
Laat ons eens gaan kijken naar het recept van de pita met kip tandoori.
Pita met kip tandoori is een snel en makkelijk gerecht dat je al in 15 minuten op tafel hebt staan.