Dit keer een pasta met kaas, spek en appel. Dit is een mooie variatie op de welgekende macaroni met ham en kaas (Mac and Cheese). Papa had bij ons thuis een bedrijfsuitje en was er dus niet, een groot geluk want Joren eet dit niet zo graag. Ikzelf wel, en voor mijn kinderen was dit hun eerste kennismaking.
Maar goed ik dacht wat kan er mis gaan? Ze zijn beiden gek op pasta en kaas. Krokante spekjes noemen ze snoepjes, ... Bij het rondsnuisteren op internet zag ik variaties met wijn of biersausen met appel. Omdat dit kindvriendelijke recepten zijn en de alcohol in deze recepten niet meer uitgekookt werd, was dit geen optie.
Maar het idee om eens wat appel te verwerken in een pasta met spek en kaas sprak me aan. Daarom besloot ik om dit keer geen gewone macaroni met ham/ spek en kaas te gaan maken. Dit keer moesten er ook appelstukjes inzitten. In mijn hoofd kon het alvast niet meer stuk.
Dat kaas, spek en appel goed samengaan dat spreekt voor zich. Denk maar aan alle salades waarmee met deze combinatie gespeeld wordt. De kaas soorten variëren van geitenkaas, brie tot roquefort. Maar de combinatie met appel en spek blijft terugkomen.
Dus waarom zou deze combinatie niet werken in een pasta schotel? Het is nu herfst, bijna winter en op een rauwkost salade zit ik nu niet te wachten. Ik wil ook echt warm kunnen worden van mijn eten. Daarom dat ik dit keer de Mac and Cheese als basis in mijn achterhoofd heb genomen.
Als ik mijn kinderen laat kiezen welke pasta ik klaar ga maken dan is het steevast spaghetti. Maar dit keer koos ik voor penne. Dit omdat de kaas daar heerlijk in kan lopen en het geen kleine ministukjes pasta zijn. Dat levert hier minder geknoei op.
Het resultaat met de appel was een echte voltreffer. Ik denk er serieus over na om deze schotel op tafel te zetten als er vrienden komen eten. Dat Joren dit ook niet zo graag zal eten kan ik me haast niet voorstellen. En het is echt comfortfood, ideaal voor een dagje waarop het redelijk snel moet gaan.
Als ovenschotel duurt het inderdaad een half uur in plaats van zo\'n goeie 15 minuten om te maken. Maar het voordeel is wel dat je het makkelijk een dag vooraf kunt voorbereiden. Dus wil je dit nu ook eens maken? Laat me dan vooral weten wat je er van vindt.
Een pasta schotel van penne met kaas, spek en appelstukjes is een heerlijke variatie op de authentieke Mac and Cheese. Een macaroni die je ook zeker eens moet proberen.
[gallery columns="4" ids="2884,2887,2886,2885"]