Ovenschotel met witte kool en chipolata worstjes

Ovenschotel met witte kool en chipolata
Heerlijk gerecht voor koudere dagen

Vandaag een ovenschotel met witte kool en chipolata worstjes. Mijn echtgenoot had met de kinderen de boodschappen gedaan voor deze week en ik heb de hele week gekookt. In de supermarkt vroeg mijn oudste zoon van vier aan papa om eens een witte kool mee te nemen.

Papa had net de week er voor nog aangegeven dat hij geen idee had wat hij met een witte kool aan moest. Dus dat lieten we maar in de winkel. Maar als hij boodschappen haalde voor mijn week kon het wel.

Witte kool

Een witte kool is echter best groot. En eigenlijk kan ik stellen dat ik voor 3 personen kook. De kinderen zijn geen grote eters, dus die reken ik samen voor 1. Dat houd wel in dat ik zeker drie maaltijden voor mijn gezin kan maken met een witte kool. De eerste maaltijd nu is deze ovenschotel met witte kool en chipolata worstjes.

Deze worstjes zijn een overschotje van het bbq vlees dat we gehaald hadden. Deze hebben we uiteindelijk niet gebakken. Ideaal dus om vandaag in mijn ovenschotel te verwerken.

Ik maakte de witte kool met een kruidenkaassaus daar wat pasta bij en chipolata worstjes onder een heerlijk krokant kaaskorstje. Dat kan nooit slecht zijn toch. Mijn kinderen vonden gelijk dat ik dit vaker mag maken.

Kindvriendelijk

Deze ovenschotel is ook erg kindvriendelijk. Het is echt comfortfood. Pasta met witte kool in kaassaus en chipolata worstjes. Hier bij mijn kinderen kan ik met pasta en worstjes heel weinig mis doen.

Heb je nu geen chipolata in huis zou je ook gewoon gekruid gehakt kunnen gebruiken. Bij de kaassaus maak ik gebruik van wat kruidenkaas. Het grote voordeel hiervan is dat je gerecht gelijk goed op smaak is en niet te sterk door zal smaken.

Dus laat ons eens gaan kijken naar het recept voor deze heerlijke ovenschotel.

Ovenschotel met witte kool en chipolata worstjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 min Kooktijd 30 min Totale tijd 45 minuten
Porties: 3
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Ovenschotel met witte kool en chipolata worstjes is een heerlijke maaltijd die je vooraf al kunt maken. De dag zelf steek je hem in de oven even opwarmen en klaar. Dus ook dit gerecht is ideaal voor de avondspits.

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding

  1. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking

    Kook de pasta volgens de verpakking:

    • Al denté: Als je er een ovenschotel van maakt. Dan gaart de pasta zo namelijk nog even door in de oven.
    • Tot gewenste gaarte als je schotel direct eet.

    Giet de pasta af en doe alvast in de ovenschaal.

  2. Bereid de chipolate worstjes
    • Smelt een blokje boter in de pan.
    • Bak hierin de chipolata worstjes gaar.
    • Vis de worstjes uit de pan en snij in stukjes.
      Tip: Hou zoveel mogelijk bakvet in de pan. Hiermee maken we zo onze saus. Zo behou je maximaal de smaken in dit gerechtje.
    • Voeg de stukjes worst toe aan de pasta.
  3. Bak de witte kool gaar.
    • Doe wat boter in een kom.
      Tip: Ik gebruikte hier de kom waarin ik eerst de pasta kookte. Scheelt weer afwas.
    • Snij de witte kool fijn en stoof in de kom tot deze gaar is.
    • Kruid nog even met peper en zout naar smaak en voeg toe aan de ovenschotel
  4. Maak een gekruide saus
    • Neem de pan waarin je de worst bakte.
    • Warm de pan met het vet op. En roer hier de bloem bij.
    • Voeg de kruidenkaas toe 
      Tip: de kruidenkaas brengt de saus gelijk ook al mooi op smaak zonder dat je daar zelf veel voor moet doen.
    • Voeg nu al roerend de melk toe.
    • Voeg de saus nu toe aan de pasta, worst en witte kool en roer alles goed door.

Overschotel bereiden

  1. Verwarm de oven voor
  2. Bak de ovenschotel af in de oven
    • Strooi wat gemalen kaas over de ovenschotel en plaats hem voor minimaal 20 minuten in de oven.
    • Dit totdat de kaas gesmolten is tot een mooi korstje.
    • Haal uit de oven en hij is klaar om te eten. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *