Vandaag staan er MonChou mini slofjes op mijn programma.
Vrienden van ons stuurden gisteren of we zin hadden om nog eens een spelletjes avond te doen. Deden we tijdje terug zo\'n keer in de maand. Maar wegens drukke agenda\'s, verhuis, start van een eigen winkel, ... is dat frequente contact wat afgenomen. Maar nu dus vrijdag avond spellenavond.
Dit keer zorgen zij voor het avondeten want het is bij hun en dan zorgen wij voor het dessert. Dessert is echt iets waar ik me op kan verheugen. En dit keer maak ik kleine slofjes met MonChou en kersen. Eenvoudig om te maken en voor iedereen toegankelijk.
Dit keer koos ik ervoor om mini slofjes te bakken en die te gaan vullen met het amandelspijs dat ik gemaakt heb en in de diepvries heb gestoken. En omdat ik zelf gek ben op MonChoutaart, besloot ik om dit keer van de slofjes kleine MonChoutaart te maken.
Dan is mijn zoon gelukkig want er is taart. Ik moest laatst lachen. We waren naar een verjaardagsfeest geweest en er was geen taart. Toen zei mijn zoon. Mama dat is wel een gekke verjaardag e! Ze hadden geen taart! Waren ze dan wel jarig?
De familie van mijn echtgenoot zijn grote liefhebbers van hartig. Dat was dan ook de reden dat er geen taart was. ;) Maar soms best grappig hoe een kinderbrein ergens over kan denken.
Tijd om eens te gaan kijken naar het recept van de mini MonChou slofjes. Ik gebruik in het recept ook vanillesuiker. Maak jij je vanillesuiker nog niet zelf? Neem dan eens een kijkje naar dit eenvoudige recept voor vanillesuiker. Snel, makkelijk, smaakvoller en een stuk goedkoper dan wat je in de winkel koopt. Voor deze keer is dit te laat, maar het is wel handig voor volgende recepten.
Wanneer je sloffen gaat bakken kun je dit doen in de typisch ovale sloffenvormen. Maar je kunt ook je springvorm of een ronde vorm gebruiken.
Ik heb zelf wat mini stof bakvormen aangekocht omdat ik ze graag in hun kenmerkende vorm wou bakken. Deze vormen kun je bij Bol.com bestellen of in een bakwinkel.
var bol_sitebar_v2={\"id\":\"bol_1674214047761\", \"baseUrl\":\"partner.bol.com\",\"productId\":\"9300000045184589\",\"familyId\":\"\",\"siteId\":\"1211656\",\"target\":true,\"rating\":true,\"price\":true,\"deliveryDescription\":true,\"button\":true,\"linkName\":\"Sloffenring%20Taartvorm%20Set%20met%208x%20Sloffenvorm%20B...\",\"linkSubId\":\"\"};Een eenvoudig en makkelijk recept voor een MonChou taartje met sloffen bodem. Probeer hem eens uit. Het is een favoriet voor jong en oud.
Voeg de volgende ingrediënten toe:
[gallery size="full" ids="3165,3164,3166"]
[gallery size="full" ids="3172,3171,3170"]
Bak de slofjes nu zo'n 15 minuten in de oven.
Als je ze er uit haalt, verwijder je onmiddellijk de slof vormen en laat ze afkoelen op een rooster.
Voor mijn tips over hoe je de slagroom goed stijfklopt lees je in deze bog.
Meng de suiker goed door de MonChou. Roer niet te lang. Dan wordt het mengsel alleen maar warm.
Spatel nu eerst een beetje slagroom door de Monchou. (Familie maken)
Spatel daarna ook de rest van de slagroom erdoor