Vanavond een lasagne met zalm en witte kool. Zoals ik al aangaf, had mijn echtgenoot op aanraden van mijn oudste zoon een witte kool meegebracht. Hij wist zelf niet goed wat er mee te maken en dus bleef de witte kool liggen.
Ik had eerder deze week al eens een ovenschotel met witte kool en chipolata worstjes gemaakt. Deze was goed in de smaak gevallen bij de kinderen. Bij het opzoeken van welke kruiden er goed passen bij witte kool was ik dille tegen gekomen. En dat zette me aan het denken.
Zalm gaat ook erg goed met dille. Dus zou ik niet iets kunnen maken met zalm en witte kool. Ik moest denken aan een lasagne. Ik ging even zoeken op lasagne met witte kool en zalm, maar kon niet echt iets vinden. Nu gaat witte kool erg goed met kaassaus en kon ik me niet voorstellen dat het niet lekker zou zijn en dus besloot ik een poging te wagen.
Eerder maakte ik al eens een lasagne met gerookte zalm. Al is het eindresultaat dan een stuk zouter. Te zout wat ons betrof hier thuis. Dat komt waarschijnlijk ook omdat we erg weinig zout gebruiken. Daarom dat ik het dit keer probeer met een gewoon stuk zalm.
Ik nam er een stuk gefileerde zalm op huid bij en sneed dat in smalle reepjes. Dat ging buitengewoon goed. Dit zal ik in de toekomst vast vaker doen.
De witte kool heb ik ook deze keer vooraf gestoofd. Deze was nog niet helemaal gaar toen die de ovenschotel in ging. Maar tijdens het afbakken van de lasagne gaart de witte kool voort en dan komt die er mooi zacht en gaar uit.
Ik maakte de saus dit keer met wat mascarpone die ik nog in de koelkast had liggen en zalm font uit mijn diepvries.
Lasagne met zalm en witte kool is eens een andere versie van een zalm lasagne, maar zeker even lekker. Witte kool wordt niet zo vaak mee gekookt, maar is erg veelzijdig. Door deze te kruiden met dille en samen met zalm te serveren kreeg ik deze heerlijke lasagne. Probeer eens uit en laat weten wat je er van vindt.
Herhaal nu de bovenstaande stappen. Op het laatste eindig je met een laagje witte kool mengsel waar je wat geraspte kaas over strooit.