Gezonde wafels met amandelmeel

Gezonde wafels met amandelmeel
Gezonde wafels met amandelen

Vandaag gezonde koolhydraatarme wafels met amandelmeel. Ik maakte ze vorige week voor mijn kinderen. Ik heb eerst overwogen om frangipane wafels te gaan maken. Frangipane is een mengsel van amandelen, suiker en boter. Erg lekker, maar niet zo gezond.

Een vriendin kwam langs met haar dochtertje van een. Daarom vond ik ook dat ik toch moest kijken voor iets gezonds. Het werden wafels met amandelmeel. Ik ben namelijk ook mijn amandelmeel aan het opmaken.

Wafelijzer

Om wafels te kunnen bakken heb je een wafelijzer nodig. Ik gebruikte deze keer het rooster voor gewone wafels. Ik maakte de wafels wee wat kleiner. Doe ik meestal als ik voor kinderen ga bakken. Door de porties kleiner te maken kun je de porties beter aanpassen. Zo hou je op het einde geen hoop wafels over waar al aan geknabbeld is.

Gezonde wafels

In de meeste wafels zit er heel wat suiker en boter en dat maakt ze dus minder gezond. Ik gebruikte voor deze wafels amandelmeel en wat druivenpitolie. Dat zorgt ervoor dat de wafels ook koolhydraatarm zijn. Dat is ook wel zo fijn. Om de wafels te zoeten koos ik dit keer voor wat agave siroop, maar ook honing of Maple siroop gaat prima.

Tijd om eens te gaan kijken naar het eenvoudige recept voor heerlijke gezonde koolhydraatarme wafels met amandelmeel.

Gezonde wafels met amandelmeel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 10 min Totale tijd 20 minuten
Porties: 4 Calorieën: 1918
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Heerlijke gezonde wafels met amandelmeel die ook nog eens koolhydraatarm zijn. Ze zijn makkelijk en snel te maken en ze smaken naar meer.

Ingrediënten

Bereiding

Maak het wafelbeslag

  1. Droge ingredienten mengen
    • Weeg de ingrediënten af.
    • Leg je zeef boven de mengkom en doe de volgende ingrediënten erin:
      • amandelmeel
      • maizena
      • bakpoeder
    • Zeef de ingrediënten en roer ze door elkaar
  2. Maak het beslag af
    • Roer nu de natte ingrediënten onder het beslag:

Wafels bakken

  1. Bak het beslag in het wafelijzer
    • Verwarm je wafelijzer voor (professioneel 180 graden)
    • Nu kijk je even hoe lang het duurt voor de wafels mooi bruin zijn.
      In mijn wafelijzer op 180 graden duurde het zo'n 30 á 40 seconden
    • Haal uit het wafelijzer en leg op een rooster.
    • Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Opdieningen 4


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 479.5kcal
Calorieën van vet 37kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 18.07g7%
Voedingsvezel 5.1g21%
Suikers 13.4g

Vitamine C 0.5 mg
Calcium 202.75 mg
IJzer 2.3 mg
Vitamine B6 0.09 mg
Foliumzuur 69.75 mcg
Vitamine B12 0.57 mcg

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *