Vandaag een gezonde maaltijdsalade op het menu. Wanneer je kleine kinderen hebt merk je dat je tijd soms wel lijkt op te lossen. Dan is het soms we het makkelijkste om na een drukke dag snel wat eten af te halen en een pizza de oven in te schuiven.
Allemaal erg lekker, maar meestal bevatten ze weinig groenten. Daarom zou je er voor kunnen kiezen om onder de middag een lekkere en gezonde maaltijdsalade te eten. Zo heb je toch al wat groenten binnen. Ook als lichte maaltijd is zo\’n maaltijdsalade een aanrader.
Kindvriendelijk
Een maaltijdsalade is op zich kindvriendelijk. Heb je echter hele jonge kinderen? Een dreumes of een peuter? Dan is de kans groot dat deze nog geen sla eten. Mijn kinderen leren nu langzaamaan sla eten. Ik maak de salades en schep dan wat rond de sla als ik voor hun opschep. Zo krijgen ze steeds een beetje sla mee en wennen ze aan de structuur en smaak.
De hoeveelheid sla op hun bord bouwen we op. Onze oudste begint sla ondertussen al meer te waarderen. Heb je nu schrik dat je zoon of dochter te weinig groenten binnen heeft na het eten van een salade? Dan kun je ervoor kiezen om ze een bord soep te serveren voordat je sla gaat eten. Dan hebben ze hun portie groenten alvast binnen.
Deze maaltijd salade zit voor de kinderen ook vol lekkernijen: croutons, kerstomaatjes, ei. Dat zijn de stukken waar ze meestal al snel van smullen. De croutons hou je best wat in de gaten terwijl je ze maakt. 😉 Mijn echtgenoot en kinderen zijn dan echte roofdieren 😉 En ikzelf wil inderdaad ook al eens proeven. 😉
Tijd om eens te kijken naar het recept van deze gezonde maaltijdsalade.
Gezonde maaltijdsalade
Beschrijving
Voor deze gezonde maaltijdsalade met croutons, snoeptomaatjes, ei, ... een salade om van te smullen.
Ingrediënten
De salade
De slasaus
Bereiding
Voorbereiding
-
Maak de croutons
Smelt wat boter in de pan en bak hierin de boterhammen krokant.
Snij de boterhammen in blokjes. Zet de croutons even aan kant tot gebruik.
-
Kook de eieren
Ik koos voor halfzachte eieren.
- Doe de eieren in een klein kommetje.
- Zet de eieren net onder water.
- Breng ze aan de kook op hoog vuur.
- Wanneer het water begint te koken wacht je 4.5 minuut.
- Giet de eieren nu af en spoel ze onder koud stromend water.
- Pel de eieren en zet ze aan de kant voor straks.
-
Maak de slasaus
Meng de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar. Wanneer de saus te vast is voeg je twee eetlepels lauw water toe.
Roer de slasaus goed door en breng op smaak met wat zout en peper als je wilt.
Zet aan de kant voor straks.
Maak de maaltijdsalade
-
Ciseleer de sla
- Maak de sla schoon en ciseleer hem.
Ciseleren: In fijne reepjes snijden.
- Maak de sla schoon en ciseleer hem.
-
Snij de kerstomaatje in 4 en voeg toe aan de salade.
-
Snij de lenteuitjes en voeg toe
-
Voeg het ei en de croutons toe
- snij de eitjes in 4 en voeg toe aan de salade