Print opties:

Gevulde courgette met gehakt á la caprese

Gevulde courgette met gehakt á la caprese

Gisteren aten we gevulde courgette met gehakt á la caprese uit de oven. Een heerlijke simpele en lekkere maaltijd die je prima kunt voorbereiden zodat je ze alleen nog de oven in moet schuiven na een drukke werkdag.

Kindvriendelijk

Dit gerechtje is erg kindvriendelijk, door de vele favorieten van kinderen die erin verwerkt zijn.

  • Courgette is een zeer kindvriendelijke groente door zijn vrij subtiele smaak
  • Tomaat of kerstomaatjes zijn gezond snoepgoed van de meeste kinderen
  • Mozzarella, een zachte en smeuïge kaas zonder zeer uitgesproken smaak.
  • Gehakt

Die laatste hoeft niet direct een toelichting denk ik. De mozzarella was bij mij wel grappig. Wanneer ik aan het koken ben willen mijn kids steeds meehelpen. Dat zijn voor nu kleine taken die ze kunnen uitvoeren zoals hier de bolletjes er op leggen en proeven.

Want zo zeg ik steeds een kok proeft wat hij maakt. Ingrediënten kun je niet altijd proeven. Denk aan rauwe kip maar als het kan dan laat ik ze ook proeven. En zo liet ik dit keer mijn zoontje een mozzarella bolletje proeven. Dit viel duidelijk in de smaak, want terwijl ik de courgette met het gehakt mengsel vulde, had hij de mozzarella al gekaapt. Die moest ik snel even veilig stellen.

Ja maar mama, die lust is zo ook wel. Hij mocht ze dan op de gevulde courgette leggen en de laatste twee die over waren mochten mijn kids dan nog opeten.

Snel en makkelijk

Een gevulde courgette met gehakt á la caprese is een makkelijk recept zonder moeilijke stappen. Het is vrij snel voorbereid en het afbakken kost helemaal geen moeite.

Bij dit recept kun je de courgettes gevuld klaarzetten in de koelkast zo dat je ze \'s avonds alleen even de oven in moet schuiven. Als ze de oven uitkomen strooi je er wat geroosterde pijnboompitten over en wat basilicum. Ik serveerde ze met gebakken aardappels uit de oven.

Tijd om eens naar het recept te gaan kijken.

Kookmethode
Keuken
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 mins Kooktijd: 20 mins Totale tijd: 30 minuten
Porties 2
Beschrijving

Een courgette gevuld met een mengsel van gehakt, tomaat en pesto dat is afgewerkt met mozzarella. Deze schuif je zo'n 20 minuten in de oven om hem af te werken met wat pijnboompitjes en versgesneden basilicum. Een lekkernij voor jong en oud. Erg lekker met gebakken aardappeltjes uit die zelfde oven ;)

Ingrediënten
  • 2 courgetten
  • 250 g gehakt
  • 4 trostomaten
  • 2 tbsp pesto (groene)
  • 250 g mozzarella
  • pijnboompitten
  • basilicum
Bereiding
  1. Voorbereiding
    • Hol de courgette uit
    • Haal de zaden uit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
      Tip: Je kunt de tomaat zaden en binnenkant van de courgette in de soep doen, of in een pasta saus.
    • Rooster de pijnboompitten

    [gallery size="full" ids="3475,3477,3476"]

  2. Bak het gehakt rul
    • Doe wat olijfolie in een kom
    • Bak hierin het gehakt rul
    • Kruid naar smaak met peper en zout
  3. stoof de tomaatblokjes en pesto even mee
    • Voeg de blokjes tomatenvruchtvlees toe en laat even meestoven
    • Voeg de pesto toe en roer goed door het gehaktmengsel.

    [gallery size="full" ids="3481,3480,3479"]

  4. Vul de courgetten en zet in de oven
    • Verdeel het gehaktmengsel over de halve uitgeholde courgetten.
    • Verdeel hier de mozzarella over
    • Schuif ze nu voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    [gallery size="full" ids="3482,3483"]

  5. Serveer de gevulde courgette met gehakt á la caprese
    • Doe de gevulde courgette op een bord.
    • Strooi hier wat versgesneden basilicum over en wat geroosterde pijnboompitjes
    • Erg lekker met gebakken aardappels.