Gisteren aten we gevulde courgette met gehakt á la caprese uit de oven. Een heerlijke simpele en lekkere maaltijd die je prima kunt voorbereiden zodat je ze alleen nog de oven in moet schuiven na een drukke werkdag.
Dit gerechtje is erg kindvriendelijk, door de vele favorieten van kinderen die erin verwerkt zijn.
Die laatste hoeft niet direct een toelichting denk ik. De mozzarella was bij mij wel grappig. Wanneer ik aan het koken ben willen mijn kids steeds meehelpen. Dat zijn voor nu kleine taken die ze kunnen uitvoeren zoals hier de bolletjes er op leggen en proeven.
Want zo zeg ik steeds een kok proeft wat hij maakt. Ingrediënten kun je niet altijd proeven. Denk aan rauwe kip maar als het kan dan laat ik ze ook proeven. En zo liet ik dit keer mijn zoontje een mozzarella bolletje proeven. Dit viel duidelijk in de smaak, want terwijl ik de courgette met het gehakt mengsel vulde, had hij de mozzarella al gekaapt. Die moest ik snel even veilig stellen.
Ja maar mama, die lust is zo ook wel. Hij mocht ze dan op de gevulde courgette leggen en de laatste twee die over waren mochten mijn kids dan nog opeten.
Een gevulde courgette met gehakt á la caprese is een makkelijk recept zonder moeilijke stappen. Het is vrij snel voorbereid en het afbakken kost helemaal geen moeite.
Bij dit recept kun je de courgettes gevuld klaarzetten in de koelkast zo dat je ze \'s avonds alleen even de oven in moet schuiven. Als ze de oven uitkomen strooi je er wat geroosterde pijnboompitten over en wat basilicum. Ik serveerde ze met gebakken aardappels uit de oven.
Tijd om eens naar het recept te gaan kijken.
Een courgette gevuld met een mengsel van gehakt, tomaat en pesto dat is afgewerkt met mozzarella. Deze schuif je zo'n 20 minuten in de oven om hem af te werken met wat pijnboompitjes en versgesneden basilicum. Een lekkernij voor jong en oud. Erg lekker met gebakken aardappeltjes uit die zelfde oven ;)
[gallery size="full" ids="3475,3477,3476"]
[gallery size="full" ids="3481,3480,3479"]
[gallery size="full" ids="3482,3483"]