Vandaag een heel eenvoudig en snel recept voor gestoofde prei met kruidenkaas. Je maakt dit eenvoudige recept met maar vier ingrediënten. Ik serveer de gestoofde prei dit keer met pangasius filet en wat aardappel gratin.
Ik had nog wat preien liggen die ik op wou maken. Groenten worden er niet beter op als ze te lang blijven liggen. Ik kon hem verwerken in de soep, Maar het voedingscentrum raad eigenlijk ook aan om toch een keer in de week vis te eten. Laat prei nu ook geweldig combineren met vis.
Ik weet wat ik met de prei ga doen. Ik ga hem stoven. Dan zou je hem zelf kunnen gaan kruiden en romig maken met wat room. Maar ik koos er deze keer voor om er kruidenkaas bij te doen. Daarvan wordt de gestoofde ook lekker romig. Een extra voordeel is ook dat de prei mooi op smaak is. Ik doe er alleen nog wat peper bij om de smaak mooi tot zijn recht te laten komen en dan is mijn gerechtje af.
Vaak wordt alleen het witte gedeelte gebruikt in bijvoorbeeld soepen om de kleur van de soep wit te laten. Voor dit gerecht gebruik ik heel de prei. Dus ook het groene gedeelte. Alleen de wortels en de bruine gedeeltes snij ik eraf.
Laat ons nu eerst even kijken naar dit receptje voor gestoofde prei met kruidenkaas.
Gestoofde prei met roomkaas een ideaal simpel gerechtje voor als het 's avonds eens snel moet gaan.