Het eenpansgerecht met boontjes en noedels in jagersaus, was een echte voltreffer bij mijn oudste zoon en mag daarom ook zeker niet op mijn blog ontbreken.
Wanneer ik alles in 1 pan kan klaarmaken zal ik dit zeker doen. Niemand zit per slot van rekening te wachten op een extra berg afwas. Ik had voor dit gerecht eerst twee kommen op het vuur gezet, maar toen ik zag dat de noedels maar een minuutje moesten meekoken en ik toch voldoende vocht van de jachtsaus had besloot ik het daarin te koken.
Het grote voordeel hiervan is ook dat de noedels dan wel wat smaak meekrijgen van de jagersaus. Ben je nu niet gek op noedels of heb je deze niet in huis. Dan zou je er ook voor kunnen kiezen dit te vervangen door rijst of pasta. Maar kook deze dan even apart omdat deze een langere kooktijd hebben.
We hadden twee pakjes boontjes in huis die op moesten. Ik eet zelf niet zo graag twee keer kort achter elkaar hetzelfde. Dus ging ik op internet gaan zoeken achter bereidingen met boontjes. Boontjes sajoer, die staan al op mijn programma. Gewoon gekookte boontjes, die laten mijn kids staan dus ook liever niet. En toe kwam er een jagersaus voorbij en dacht ik dit is het.
In een jagersaus zitten namelijk: champignons, spekjes, tomatenpuree, ui en rode wijn. Dat laatste is geen probleem nu want die voeg ik aan het begin toe zodat de alcohol volledig verdampt en ik alleen de smaak overhou. Ik doe er voor de smaak ook maar een klein scheutje in.
Hierbij is de ovenschotel met prei en banaan ook een erg leuke en originele maaltijd. Dit is een van de eerste maaltijden waarbij de jongste uit zichzelf ging proeven. Want een gerecht met banaan kon toch niet slecht zijn.
Maar tijd om eens naar dit eenpansgerecht met boontjes en noedels in jagersaus te gaan kijken.
Een heerlijk eenvoudig eenpansgerecht met boontjes, champignons, spekjes en noedels dat je binnen 30 minuten al op tafel zet. Probeer het zelf eens.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
Tip: Daar de tomatenpuree nu eerst even mee te laten bakken wordt die zoeter. Hierdoor kun je de lepel suiker ook makkelijker laten vallen. Dat maakt het gerecht dan weer wat gezonder ;)
Vind je de saus nog wat te dun? Neem dan een eetlepel maizena en meng deze even met een klein beetje koud water. Meng dit dan door de jagersaus. Even wachten en je jachtschotel is klaar om opgediend te worden.
Eet smakelijk!