Citroen cupcakes

Citroen cupcakes
heerlijk frisse cupcakes

Voor Florian zijn 3e verjaardag mag hij citroen cupcakes trakteren bij de gastouder.

Bij de gastouder zijn de kindjes in zijn groep vrij klein. Zo heeft Florian met zijn verjaardag 3 kindjes van 1 jaar in zijn groep en 1 leeftijdsgenootje. Nu het vakantie is gaat zijn broer Reinout ook mee bij de gastouder. Ik dacht pannenkoeken te maken zodat hij die dan tijdens zijn feestje kon uitdelen.

De gastouder gaf aan dat dit kon echter moest ik de pannenkoeken dan met water maken in plaats van melk. Een van de kinderen is namelijk allergisch voor stofjes in de melk. En laat ik pannenkoeken met water nu zelf niet zo lekker vinden. Maar boter vormde geen probleem en daarom besloot ik voor een heerlijke eenvoudige citroen cupcakes te gaan.

Citroen

Citroen op zich is best bitter. Mijn kinderen eten soms graag een schijfje citroen. Zie het maar een beetje als een gezonde smoelentrekker. Want dat doen ze ook als kinderen citroenen gaan eten. Dan gaan ze gekke bekken trekken.

Maar doordat in cake heel wat suiker en vet zit wordt je cake niet zuur. De cupcakes krijgen er juist een frisse toets door. Je zou er voor kunnen kiezen om wat yoghurt door het cakebeslag te doen. Echter dan gaat het ook al snel lopen. Ikzelf doe geen citroensap in mijn cakebeslag. Ik gebruik de zeste of citroenrasp voor de citroensmaak bij de cakejes.

Ik zal dan ook nooit gewoon citroenen persen. Ik haal altijd eerst de schil van de citroen. Heb ik de schil op dat moment niet nodig dan gaat die in een potje de diepvries in.

Maar genoeg daarover tijd om eens naar het recept van deze citroen cupcakes te gaan kijken.

Citroen cupcakes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 20 min Totale tijd 30 minuten
Porties: 8
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Heerlijke zomerse citroen cupcakes, eenvoudige cakejes met een heerlijk fris vleugje citroen. In 30 minuten op tafel en zoals bij veel cakejes zijn ze nog wat warm het aller lekkerste.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Boter en suiker luchtig kloppen.
    • Neem de zachte boter 
      Tip: Haal hem paar uur ervoor uit de koelkast.
      Steek hem anders 30 seconden in de microgolfoven tot hij zacht is, maar niet gesmolten.
    • Klop hier de suiker door tot een lichtgeel mengsel.
  3. Voeg de citroenzeste toe
    • Snij 20g citroenrasp of zeste fijn.
    • Voeg deze toe aan het botermengsel
  4. Voeg de eieren toe

    Voeg een voor een de eieren toe. Je voegt het volgende ei pas toe als het vorige door het botermengsel is opgenomen.

    Tip: Wordt je mengsel wat schifterig? Geen probleem als je de bloem toevoegt is dit verholpen

  5. Voeg de zelfrijzende bloem toe

    Voeg de bloem toe en roer goed tot een homogeen beslag.

  6. Vul de cupcakes en bak ze af
    • Neem je cupcake vormpjes.
    • Schep de cupcakes voor 2/3 vol.
      Ze rijzen zo nog en vullen zich dan het mooiste.
    • Zet ze voor 20 minuten in de oven.
    • Begint de bovenkant mooi goud te kleuren?
      Controleer dan of ze gaar zijn door er met een breinaald of houten prikker in te prikken. Blijft er deeg aan hangen? Dan moeten ze nog even voort bakken.
    • Laat ze even afkoelen op een rooster.
    • Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *