Blueberry pancakes, ook wel American pancakes met blauwe bessen genoemd. Ze zijn erg lekker als ontbijt of als tussendoortje.
Wanneer je ze gaat invriezen zul je zien dat de bosbessen blauw paarse vlekken op de pannenkoekjes worden tijdens het ontdooien. Ze zien er dan iets minder smakelijk uit, maar zijn nog steeds lekker. Ik zou alleen restjes invriezen indien ik teveel had. Ik vind dit recept minder geschikt om te maken om in te vriezen.
Deze blueberry pancakes zijn ook prima geschikt om samen met je peuter of kleuter te maken. Omdat het snel makkelijk en erg lekker is.
Net als de American Pancakes kun je deze blueberry pancakes ook serveren met boter en stroop. En natuurlijk met nog wat verse blauwe bessen erbij.
Met mijn recept maakte ik zo'n twintig pancakes. Deze zijn niet allemaal opgeraakt, maar dat is helemaal niet erg. Als we straks weg gaan naar het Openluchtmuseum of burgers zoo, kunnen we de overgebleven pancakes meenemen als tussendoortje.
Alvast heel veel bakplezier gewenst.
Heerlijke fluffy pannenkoekjes met bosbessen, blueberry pancakes. Ideaale pannenkoekjes voor een feestelijk ontbijt of gewoon lekker voor tussendoor.
Voeg nu de baking soda, het snufje zout en de vanillesuiker toe
Tip: Hier vind je mijn recept om in de toekomst je eigen vanillesuiker te maken.
Tip: Door de melk nu toe te voegen voordat we zo de eieren toevoegen voorkom ik brokjes in het deeg.
Meng de eieren nu een voor een door het deeg en roer tot een homogeen mengsel.
Voeg nu de helft van de blauwe bessen toe. Roer deze door het beslag. Je hoeft ze niet te pletten.