Een crumble met appel en blauwe bessen is een dessert dat ik laatst bij mijn ouders als toetje maakte. Mijn ouders hebben nog steeds heel wat appels liggen en om die appels nu allemaal gewoon op te eten of als appelmoes dat is toch wat teveel van het goeie. Dus ook eens: rode kool met appels, pannenkoeken met appels en kaneel, Hollandse appeltaart, ...
Bij het maken van de appelmoes gaf ik al aan dat appels goed te combineren zijn met rood fruit en bessen. Daarom dat ik dit keer geen gewone appel crumble maakte, maar hier een variatie met blauwe bessen op tafel zette.
Dit geheel serveren we met een bolletje ijs en dan heb je alle onderdelen van een goed dessert. Iets koud, iets warm, iets fruitig en dan nog iets krokant. Dus ben je nu ook benieuwd naar dit eenvoudige dessert? Bekijk en probeer het recept dan vooral zelf.
Deze crumble is weer een heerlijk receptje dat je samen met je kids op tafel kunt zetten. Zo kun je, je peuter mee laten helpen:
Wat oudere kinderen kunnen dan ook weer zelf de appels al schoonmaken en zullen dit recept zelfstandig op tafel kunnen toveren.
Een appel crumble met blauwe bessen. Heerlijk met een bolletje ijs.
Tips:
Tip: laat de crumble zo'n 15 minuten afkoelen voor je hem verdeeld. Zo wordt de crumble krokant.
Opdienen: Crumble is erg lekker met een bolletje ijs of wat slagroom. Maar ook zo is die prima te eten.