Appel, blauwe bessen crumble

appel blauwe bessen crumble
Variatie op de appel crumble

Een crumble met appel en blauwe bessen is een dessert dat ik laatst bij mijn ouders als toetje maakte. Mijn ouders hebben nog steeds heel wat appels liggen en om die appels nu allemaal gewoon op te eten of als appelmoes dat is toch wat teveel van het goeie. Dus ook eens: rode kool met appels, pannenkoeken met appels en kaneel, Hollandse appeltaart, …

Appel blauwe bessen crumble

Bij het maken van de appelmoes gaf ik al aan dat appels goed te combineren zijn met rood fruit en bessen. Daarom dat ik dit keer geen gewone appel crumble maakte, maar hier een variatie met blauwe bessen op tafel zette.

Dit geheel serveren we met een bolletje ijs en dan heb je alle onderdelen van een goed dessert. Iets koud, iets warm, iets fruitig en dan nog iets krokant. Dus ben je nu ook benieuwd naar dit eenvoudige dessert? Bekijk en probeer het recept dan vooral zelf.

Bakken met kids

Deze crumble is weer een heerlijk receptje dat je samen met je kids op tafel kunt zetten. Zo kun je, je peuter mee laten helpen:

  • Blauwe bessen tussen de stukjes appel roeren
  • Stukjes fruit voorproeven 😉
  • Kruimels voor op de crumble maken

Wat oudere kinderen kunnen dan ook weer zelf de appels al schoonmaken en zullen dit recept zelfstandig op tafel kunnen toveren.

Appel, blauwe bessen crumble

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 35 min Rusttijd 15 min Totale tijd 1 uur
Porties: 6
Beste seizoen: Herfst

Beschrijving

Een appel crumble met blauwe bessen. Heerlijk met een bolletje ijs.

Ingrediëntenen

Bereiding

  1. Appels in schijfjes doen
    • Neem een ovenschaal
    • Schil de appels en verwijder de klokhuizen
    • Snij de appels in partjes in de ovenschaal
  2. Voeg de blauwe bessen toe
    • Neem een hand blauwe bessen per appel
    • Doe deze blauwe bessen bij de appels in de ovenschaal
    • Meng de appelschijfjes en blauwe bessen door elkaar
  3. Voeg de crumble toe
    • Meng de bloem met de suiker en de boter
    • Kneedt tot een kruimelig deeg
    • Verdeel over het appel- blauwe bessen mengsel

    Tips:

    • Doe het kneden zo snel mogelijk, dan wordt de boter niet warm.
    • Ben je klaar met dit kruimeldeeg en ga je de crumble nog niet direct afbakken plaats deze dan in de koelkast.
    • De kandij of lichte bastaardsuiker zorgt zoor een gekarameliseerde toets in de crumble.
    • Op dit punt kun je de crumble even laten wachten in de koelkast.
  4. Crumble afbakken en serveren
    • verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte
    • zet de crumble in de oven voor zo'n 30 tot 35 minuten. 

    Tip: laat de crumble zo'n 15 minuten afkoelen voor je hem verdeeld. Zo wordt de crumble krokant.

    Opdienen: Crumble is erg lekker met een bolletje ijs of wat slagroom. Maar ook zo is die prima te eten.

Keywords: crumble

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *