Vandaag andijviestamppot met spekjes en rookworst. In de herfst en winter is het meestal een stuk frisser buiten en wanneer we dan gaan eten heb ik ook graag een schotel waar je ook lekker warm van wordt. Ovenschotels, stamppotten, stoofgerechten, ...
Ik weet niet of ik thuis hiervoor al wel eens andijvie gegeten had of dat dit ook een verrijking van mijn menu was door mijn schoonouders. Maar goed dat doet er niet echt toe. Wanneer ik een stamppot maakte met andijvie dan aten mijn kinderen dat eigenlijk niet.
Die kleine blaadjes sla vonden ze niet lekker ;) Maar na een filmpje van chefke Luc kwam hier wel verandering in. Vanaf nu doe ik ook wat appel door de andijviestamppot en vinden mijn kinderen hem wel lekker. Dus achteraf blijkt dat je soms blijkbaar gewoon een ingrediënt mist.
Wanneer ik aan de jongste vraag wat hij het liefste eet dan is dat worst. Bij hem gaat echt alles erin met wat worst, Of de worst is op voordat je goed en wel gekeken hebt en dan gaat de rest iets minder vlot. Bij hem hou ik meestal de helft van zijn worst achter de hand zodat ik nog wat kan aanvullen als hij goed aan het eten is.
De spekjes bak ik krokant en gebruik ik ter decoratie. Toen Reinout kleiner was vroeg hij eens waarom ik snoepjes op het bord gedaan had. En als dat de manier is waarop ze tegen de krokante spekjes aankijken. Dan ben ik echt de laatste die ze van het menu zal schrappen.
Want eten zou eigenlijk altijd een feestje moeten zijn.
Tijd om eens naar deze upgrade van een andijviestamppot met spekjes en rookworst te gaan kijken.
Andijviestamppot een klein beetje aangepast: een appeltje erbij en op smaak gebracht met kruidenkaas.
Tip:
Dien de andijviestamppot op met de rookworst en de krokante spekjes. Eet smakelijk!
Tip: Als je wilt, kun je er ook nog wat stukjes walnoot bij serveren.