Voor mijn verjaardag besloot ik om aardbeienslofjes te maken. Aardbeienslofjes zijn eigenlijk sloffenbodems met banketbakkersroom en aardbeien.
Ik maakte heel wat mini slofjes voor mijn verjaardag. Met het recept hieronder kun je 17 kleine mini slofjes maken. Ik vind dat wel handig om dat je op een verjaardag vooral weet dat er mensen langs zullen komen, maar nooit hoe laat of met hoeveel. Nu kan ik gelijk wie telkens een mooi heel stuk taart voor zetten.
Zoals ik al zei worden de meeste aardbeisloffen gemaakt met banketbakkersroom. Daarnaast zie je vaak dat de aardbeien afgewerkt worden met slagroom.
Maar dat kan ook anders dacht ik op een gegeven moment. Daarom heb ik op een gegeven moment de banketbakkersroom vervangen door zwitserse room. Zwitserse room is namelijk niet meer dan banketbakkersroom met slagroom. Ik mengde evenveel banketbakkersroom met nog eens zoveel slagroom.
De sloffen bodems die bakte ik al een paar dagen ervoor. Ik dacht toen dat ik nog slofjes in de diepvries had zitten. Maar dat was verkeerd gedacht. Dus kort voor mijn verjaardag toch nog even wat sloffenbodempjes gebakken.
Zo kon ik op mijn verjaardag zelf iedereen die binnenkwam een eigen taartje geven.
De sloffen bodems maakte ik ook nu weer met amandelspijs. Deze had ik gelukkig wel nog in de diepvries zitten. ;) En daar er toch weer aardbeien in de winkel liggen aan een schappelijke prijs besloot ik er aardbeiensloffen van te maken. Bij de meeste aardbeiensloffen zie je dat de sloffenbodem eerst bekleed wordt met banketbakkersroom.
Daarna worden er dan aardbeien op gelegd en dan werken ze de sloffen vaak af met wat slagroom. Maar ik deed het deze keer dus met Zwitserse room.
Wanneer je sloffen gaat bakken kun je dit doen in de typisch ovale sloffenvorm. Maar je kunt ook je springvorm of een ronde vorm gebruiken.
Ik heb zelf wat mini slof bakvormen aangekocht omdat ik ze graag in hun kenmerkende vorm wou bakken. Deze vormen kun je bij Bol.com bestellen of in een bakwinkel.
var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1674214047761", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000045184589","familyId":"","siteId":"1211656","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Sloffenring%20Taartvorm%20Set%20met%208x%20Sloffenvorm%20B...","linkSubId":""};Een eenvoudig en makkelijk recept voor een aardbeientaartje met sloffen bodem. Probeer hem eens uit. Het is een favoriet voor jong en oud.
Voeg de volgende ingrediënten toe:
[gallery size="full" ids="3172,3171,3170"]
Bak de slofjes nu zo'n 15 minuten in de oven.
Als je ze er uit haalt, verwijder je onmiddellijk de slof vormen en laat ze afkoelen op een rooster.
Voor mijn tips over hoe je de slagroom goed stijfklopt lees je in deze bog.
Meng de suiker goed door de MonChou. Roer niet te lang. Dan wordt het mengsel alleen maar warm.
Spatel nu eerst een beetje slagroom door de banketbakkersroom. (Familie maken)
Spatel daarna ook de rest van de slagroom erdoor