Dit weekend maakte ik wat gezonde quiche met wraps voor onze picknick.
Afgelopen weekend was het erg mooi weer. Ideaal om onze tuin weer wat verder op te ruimen voor de zomer. Maar zo een hele dag thuis blijven is meestal niet zo gezellig. Dus besloten we dat we tegen de middag naar de Posbank zouden gaan. Zouden we daar nog wat rondlopen en dan rustig ergens picknicken.
Picknicken
Wanneer we gaan picknicken heb ik graag wel wat lekkers mee. Niet zomaar een gewone belegde boterham, al kan dat ook lekker zijn. Ik ben even de kasten en koelkast nagegaan en daar vond ik nog eieren, kleine restjes overgebleven groenten van de visragout met zalm en kabeljauw, wraps en een potje crème fraîche. Daarmee besloot ik een heerlijke gezonde quiche te maken.
Per slot van rekening is zo een gezonde hartige taart zowel warm als koud erg lekker. Ideaal dus voor een picknick. En een extra voordeel was ook dat het nog eens snel klaar was.
Ik gebruikte 2 springvormen met een diameter van 18 en 20 cm. Door de hartige taarten in een kleinere vorm te bakken zijn de eieren ook sneller gaar en een kleiner puntje taart is makkelijker om proper te eten dan een grote punt. Maar heb je nu alleen een grote taartvorm? Dan kun je daarin prima je quiche maken.
Ideeën
Wil jij nu ook gaan picknicken? Dan zijn er een aantal recepten die daarvoor ook erg geschikt zijn.
Maar ook koekjes die je gemaakt hebt zijn erg leuk om mee te nemen. Of wat dacht je van fruit brochetten? Het voordeel van de meeste recepten die ik hierboven geef, is dat je ze op voorhand al kunt maken. En dan steek je ze in de diepvries tot het moment dat je ze nodig hebt.
Laat ons eens gaan kijken naar het recept voor deze gezonde quiche met wraps.
Gezonde quiche met wraps
Beschrijving
Zin in een gezonde quiche met wraps? Met dit recept zet je heerlijke hartige taarten zo op tafel. Maar ook koud zijn ze erg lekker en dus zeker geschikt voor een picknick.
Ingrediënten
Bereiding
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Bak de groenten en het spek voor
- Neem een pan en doe hierin het spek. Laat dit bakken.
- Maar de wortels schoon, snij fijn en bak met het spek mee.
- Snij de prei fijn en bak mee.
- Snij nu de champignons in partjes en bak deze ook mee.
-
Maak het eiermengsel
- Doe de crème fraîche in een kom.
- Roer hier een voor een de eieren goed door
- Voeg de pesto toe en de kaas en roer goed door.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
-
Maak de quiche
- Steek een grote wrap in een taartring van 18 en van 20 cm.
- Verdeel de groenten over de wrap
- Giet hierover nu het eiermengsel
- Steek de quiche nu voor 20 á 25 minuten in de oven, tot het ei gestold is.
De quiche is zowel warm als koud, erg lekker om te eten.