Risotto met venkel, citroen en basilicum

Risotto met venkel, citroen en basilicum
Frisse risotto voor warme dagen

Vandaag eens een risotto met venkel, citroen en basilicum. Deze heerlijke risotto is lekker fris, wat hem ideaal maakt voor de lente of zomer.

Deze risotto met venkel en citroen is erg lekker met vis of garnalen. Maar daar we steak over hadden hebben we het met steak gegeten.

In tegenstelling tot wat andere risotto’s die ik al maakte, maakte ik deze gewoon op het fornuis klaar en niet in de oven. Dit houd wel in dat je er goed bij moet blijven. Anders brand zo’n risotto namelijk snel aan. Maar buiten het feit dat je er bij moet blijven is dit geen moeilijk recept en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Italiaans

Risotto is een heerlijk romig Italiaans rijstgerecht. Dus ben je nu ook toe aan vakantie? Dan brengt deze risotto alvast de Italiaanse keuken naar je toe. Probeer hem vooral zelf uit en geniet.

Serveer de risotto met venkel, citroen en basilicum eens met scampi’s of een stukje vis. Want zeg zelf daar gaat die frisse citroen ook goed bij. Wil je helemaal in de Italiaanse sfeer blijven? Dan sluit je af met een bolletje Italiaans ijs. Per slot van rekening zijn de Italianen geweldige ijsmakers.

Heb je zin gekregen in een risotto? Dan geef ik hieronder nog enkele andere risotto recepten van mij.

Maar genoeg hierover het is tijd om eens naar het recept van de risotto met venkel, citroen en basilicum te gaan kijken.

Risotto met venkel, citroen en basilicum

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 25 min Totale tijd 30 minuten
Porties: 2
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Heerlijke frisse risotto met venkel, citroen en basilicum. Doordat hij snel klaar is en ook nog eens fris smaakt, is dit een echte aanrader. Probeer nu.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de rijst
    • Doe wat vetstof in de kom
    • Doe het fijngesneden sjalotje toe, de knoflook en de rijst.
    • Laat de rijst en zo even aanstoven tot de sjalot glazig is.
  2. Gaar de rijst
    • Voeg de gesneden venkel toe
    • Voeg het bouillonblokje toe
    • Voeg de witte wijn toe en wat warm water ( Tot rijst net onder staat).

    Laat het water langzaam verdampen. Wanneer er geen water meer in zit voeg je steeds wat nieuw water toe.

    Tip: Wil je een extra romige risotto voeg dan de 2e keer 200 ml culinaire room toe. Opgelet nu want nu brand het nog makkelijker aan.

    Het garen van de rijst duurt zo'n 20 minuten bij zilvervliesrijst.

  3. Risotto afwerken
    • Voeg 3 eetlepels parmezaanse kaas toe.
    • Snipper een handje basilucum fijn en voeg toe
    • Voeg 3 eetlepels citroensap toe.
    • Roer alles goed door en breng op smaak met peper er zout.
  4. Opdienen
    • Schep de risotto op een bord en serveer met een schijfje citroen en nog wat verse blaadjes basilicum erop.
    • Is erg lekker met scampi's of vis ook.
Keywords: risotto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *