Vandaag aten we slasoep met komkommer en kruidenkaas. Misschien herkennen jullie het wel. Je koopt sla, komkommer, … je eet eens een salade en dan moet je eigenlijk salade blijven eten want deze groenten bederven snel.
Zo hadden wij ook nog een gemengde krop sla over en een halve komkommer. Maar ik had ook nog raapstelen liggen die echt op moesten. Daarom besloot ik met de sla en komkommer maar een soep te maken. Van de raapstelen maakte ik een raapstelen stamppot.
Slasoep
Ik maakte deze slasoep met een tricolor sla. Maar de soep kan eigenlijk met eender welke sla gemaakt worden. In sommige slasoepen wordt er courgette toegevoegd. Ik koos dit keer voor komkommer. Ik ben zelf geen grote fan van komkommer, maar in deze slasoep is de komkommersmaak niet zo overheersend en vind ik hem eigenlijk lekker.
Dus ben jij nu ook niet zo\’n groot voorstander van komkommer? Maar ben je wel nieuwsgierig naar de smaak van slasoep? Laat je dan vooral niet tegenhouden door de komkommer.
Recepten per taxonomie
Maar laat ons voor nu even kijken naar het recept van de slasoep met komkommer en kruidenkaas.
Slasoep met komkommer en kruidenkaas
Beschrijving
Slasoep met komkommer en kruidenkaas is een eenvoudige maar heerlijke soep waarmee je je restjes sla en komkommer makkelijk en snel wegwerkt. Eet smakelijk!
Ingrediƫnten
Bereiding
-
Voorbereiding
- Maak de groenten schoon en snij in stukken
-
Stoof de groenten aan
- Doe wat vetstof in de kom (boter/olie/spekvet/...)
- Stoof de ui met de knoflook aan.
- Voeg nu de komkommer en de sla toe.
-
Maak de soep
- Voeg het bouillonblokje toe en 500ml water.
- Breng het water aan de kook.
- Haal de kom van het vuur en voeg de kruidenkaas toe.
- Mix de soep en kruid naar smaak met peper er zout.
- Eet smakelijk.
Deze soep is ook erg lekker met wat gerookte vis of spekjes.
Veelgestelde vragen
Slasoep is een stuk langer houdbaar dan sla. Je kunt deze namelijk op verschillende manieren bewaren.
Zo kun je de soep bewaren in:
- De koelkast : 2 Ć” 3 dagen
- In de diepvries: 3 maanden