Deze avond een lekkere en gezonde wortelsoep met gember en koriander. Ik werk hem deze keer af met gebakken lente-uitjes en uitjes. Dit omdat ik weet dat mijn kinderen beter soep eten als er iets in zit.
Wortelsoep
Wortels zijn van nature als best zoet. Hij fijner en kleiner je ze snijdt hoe zoeter ze worden. Ook is het zo dat hoe gaarder de wortels zijn hoe zoeter ze zijn. Dit verklaart ook waarom de meeste baby’s hun eerste groentehapje meestal wortels zijn.
Omdat deze wortel soep niet te zoet zou worden ga ik hem juist op smaak brengen met wat gember. Ik gebruik niet zo heel veel gember omdat peuters en kleuters de smaak dan weer veel te scherp vinden. En dat is nu weer net niet de bedoeling.
Deze wortelsoep met gember en koriander staat in zo\’n 20 minuten op tafel en is dus ook een prima voorgerechtje voor een maaltijd met weinig tot geen groenten. Of met groenten waarvan je weet dat je kinderen deze niet echt eten. Bij ons is dat hier bij salades.
Koriander
Koriander is een smaak die erg goed gaat bij wortels. Echter, zowel mijn echtgenoot als ik houden niet zo van de smaak van koriander. We vinden het erg naar zeep smaken. Dus wanneer ik gerechten maak met koriander doe ik er minder koriander in en zal ik die altijd erg fijn snijden.
Dit keer gebruik ik echter geen verse koriander maar korianderzaad. En hierbij hadden we geen last van een gekke zeepsmaak in het gerecht. Dus vind je koriander nu ook niet echt lekker? Dan hoeft dit voor deze soep geen probleem te zijn. Ben je juist gek op koriander? Dan kun je de soep natuurlijk ook afwerken met wat verse koriander.
Laat ons nu even kijken naar het recept voor deze gezonde wortelsoep met gember en koriander.
Wortelsoep met gember en koriander
Beschrijving
Een lekkere en gezonde wortelsoep met gember en koriander die we afwerken met wat gebakken lente-uitjes en gebakken uitjes. Een heerlijke soep die ook nog eens snel klaar is.
Ingrediënten
Instructions
-
Groenten schoonmaken
- Pel de uien en snij in grove stukken
- Schil de wortels en snij in plakjes
- Pel het teentje knoflook
- Schil een stukje gember (geschild ongeveer en blokje van 1cm)
- Snij de lente-ui in schijfjes.
-
Groenten stoven
- Doe wat olijfolie in een kom.
- Doe er de ui, knoflook en gember bij.
- Voeg er dan de wortel aan toe en laat even stoven.
-
soep maken
- Voeg nu de groentebouillon toe en het korianderzaad en 1l water
- Laat de soep even koken tot de wortels gaar zijn.
- Mix de soep
-
Soep garneren
- doe in een kom een scheutje olie.
- Bak hierin de lente-uitjes
Tip: Hierdoor worden ze minder scherp en vinden de kids ze ook heerlijk. - Doe wat gebakken lente-uitjes en gebakken uitjes in de soep en dien op.
- Eet smakelijk!