Het eenpansgerecht met boontjes en noedels in jagersaus, was een echte voltreffer bij mijn oudste zoon en mag daarom ook zeker niet op mijn blog ontbreken.
Eenpansgerecht
Wanneer ik alles in 1 pan kan klaarmaken zal ik dit zeker doen. Niemand zit per slot van rekening te wachten op een extra berg afwas. Ik had voor dit gerecht eerst twee kommen op het vuur gezet, maar toen ik zag dat de noedels maar een minuutje moesten meekoken en ik toch voldoende vocht van de jachtsaus had besloot ik het daarin te koken.
Het grote voordeel hiervan is ook dat de noedels dan wel wat smaak meekrijgen van de jagersaus. Ben je nu niet gek op noedels of heb je deze niet in huis. Dan zou je er ook voor kunnen kiezen dit te vervangen door rijst of pasta. Maar kook deze dan even apart omdat deze een langere kooktijd hebben.
Jagersaus of jachtsaus
We hadden twee pakjes boontjes in huis die op moesten. Ik eet zelf niet zo graag twee keer kort achter elkaar hetzelfde. Dus ging ik op internet gaan zoeken achter bereidingen met boontjes. Boontjes sajoer, die staan al op mijn programma. Gewoon gekookte boontjes, die laten mijn kids staan dus ook liever niet. En toe kwam er een jagersaus voorbij en dacht ik dit is het.
In een jagersaus zitten namelijk: champignons, spekjes, tomatenpuree, ui en rode wijn. Dat laatste is geen probleem nu want die voeg ik aan het begin toe zodat de alcohol volledig verdampt en ik alleen de smaak overhou. Ik doe er voor de smaak ook maar een klein scheutje in.
Overige ideeën
Hierbij is de ovenschotel met prei en banaan ook een erg leuke en originele maaltijd. Dit is een van de eerste maaltijden waarbij de jongste uit zichzelf ging proeven. Want een gerecht met banaan kon toch niet slecht zijn.
Maar tijd om eens naar dit eenpansgerecht met boontjes en noedels in jagersaus te gaan kijken.
Eenpansgerecht met boontjes en noedels in jagersaus
Beschrijving
Een heerlijk eenvoudig eenpansgerecht met boontjes, champignons, spekjes en noedels dat je binnen 30 minuten al op tafel zet. Probeer het zelf eens.
Ingrediënten
Bereiding
-
Kook de boontjes gaar
- Maak de boontjes schoon
- Kook ze in een kom met kokend water
Tip: Zet op een kom met groene groenten nooit een deksel tijdens het koken. Dan blijven ze mooi groen.
Ik laat de boontjes ook heel tijdens het koken nu om zo min mogelijk voedingsstoffen te verliezen. - Giet de boontjes daarna af. Hoe zo'n 400ml kookvocht aan de kant.
- Als de boontjes straks afgekoeld zijn kun je ze in stukjes van zo'n 2 cm snijden.
-
Bak de spekjes, de ui en de knoflook aan.
- Doe de spekjes in de kom.
Tip: Je hoeft er geen vetstof in te doen. Spekjes zijn vet genoeg van zichzelf. - Voeg nu de fijngesnipperde ui en de knoflook toe en laat even rustig mee stoven.
Tip: Hoe bruiner je de ui laat stoven hoe meer smaak die bevat. Pas wel op dat die niet zwart wordt.
- Doe de spekjes in de kom.
-
Bak de tomatenpuree even mee
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
Tip: Daar de tomatenpuree nu eerst even mee te laten bakken wordt die zoeter. Hierdoor kun je de lepel suiker ook makkelijker laten vallen. Dat maakt het gerecht dan weer wat gezonder ;) -
voeg de partjes champignons, de tijm en de bouillon toe
- Voeg de champignon partjes toe.
- Voeg de tijm toe.
- Voeg een verkruimeld runderbouillonblokje toe.
-
Blus het geheel met een scheutje rode wijn
- Giet een scheutje rode wijn in de kom.
- Laat de rode wijn goed koken zodat de alcohol verdampt.
- Voeg dan de 400 ml kookvocht van de boontjes toe.
Tip: Ik gebruik het kookvocht voor wat extra smaak, maar water kan ook moest je het weggegoten hebben.
-
Voeg de boontjes en noedels toe
- Doe nu de boontjes die je in stukjes van 2 cm gesneden hebt toe.
- Hierna roer je de noedels eronder zodat deze ook kunnen garen.
- Laat even koken tot de boontjes weer warm zijn en de noedels gaar.
-
Maak een maizenapapje en voeg toe
Vind je de saus nog wat te dun? Neem dan een eetlepel maizena en meng deze even met een klein beetje koud water. Meng dit dan door de jagersaus. Even wachten en je jachtschotel is klaar om opgediend te worden.
Eet smakelijk!