Citroen-aardappelpuree met spinazie en ei

Citroen aardappelpuree met spinazie en ei

Vandaag eens een citroen-aardappelpuree met spinazie en ei.

Vegetarisch

Steeds meer mensen beginnen bewust minder vlees te eten. De ene mindert de portie grote, sommige schroeven de dagen waarop er vlees gegeten wordt terug en nog andere eten helemaal geen vlees meer.

Ik hou persoonlijk wel van een stukje vlees of vis op mijn bord. Maar dat neemt niet weg dat ook wij hier al eens vaker een dagje zonder vlees eten.

Vandaag dus een citroen-aardappelpuree met spinazie en ei. Spinazie en ei zijn ook echt een gouden combinatie. Probeer dit recept en laat je verrassen door de frisse smaken.

Kindvriendelijk

Bij dit gerecht doe ik voor de volwassenen en de kinderen net iets anders bij de afwerking van het gerecht. Zo strooi ik bij de volwassenen wat citroenzeste en chilivlokken over de maaltijd. Bij de kinderen laat ik dit simpelweg achterwegen.

Laat ons eens kijken naar het recept.

Citroen-aardappelpuree met spinazie en ei

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 min Totale tijd 30 minuten
Porties: 2
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding

  1. Kook de aardappels gaar
    • Schil de aardappels, maak ze schoon en snij ze in grote stukken.
    • Zet de aardappels net onder water en kook gaar in zo'n 20 á 25 minuten.
  2. Citroen voorbereiden
    • Spoel de citroen grondig met water en droog dan goed af.
    • Haal de citroenrasp of zeste eraf en zet aan de kant.
    • Pers nu het citroensap eruit en zet ook dit mooi aan de kant klaar.
  3. Kook de eieren
    • Breng een kommetje met water aan de kook.
    • Als het water kookt voeg je de eieren toe
    • Laat deze zo'n 5 a 6 minuten koken
      Tip: Op deze manier krijg je halfzachte eieren.
    • Giet af en spoel gelijk onder koud water om het gaar proces te stoppen.
    • Pel de eieren en zet aan de kant tot het opdienen.

Citroen-aardappelpuree met spinazie en ei

  1. Bak de ui en knoflook glazig
    • Schil de ui en de knoflook
    • Snij ze fijn
    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in en pan en bak ze hierin glazig.
  2. Bak de spinazie mee
    • Voeg de spinazie toe aan de ui.
    • Laat hem helemaal slinken.
    • Besprenkel met 1,5 theelepel citroensap en kruid met peper en zout naar keuze
  3. citroen-aardappelpuree afwerken
    • Giet de aardappels af.
    • Voeg de warme melk geleidelijk toe, terwijl je de aardappels stampt.
    • Voeg 1,5 eetlepel citroensap en evenveel olijfolie toe.
      Tip: Roer dit goed door. Hier wordt de puree extra smeuïg van.
  4. Serveren
    • Verdeel de puree en de spinazie over de borden.
    • Snij de eieren in twee en leg ook op de borden.
    • Besprenkel ze nog even met wat olijfolie en strooi er wat citroenrasp en chilivlokken over.
    • Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *