Romige pasta met broccoli en tomaat

romige pasta met broccoli en tomaat

Vandaag een romige pasta met broccoli en tomaat. Gisteren aten we een risotto met prei, broccoli en gorgonzola en daarvoor gebruikte ik alleen de stam van de broccoli. Als we gewoon broccoli eten houden we meestal heel wat broccoli over. Daarom besloot ik de broccoli voor deze keer maar in twee te verdelen. De stam voor de risotto en dan de broccoliroosjes voor een andere keer.

Ik probeer zelf te variëren tussen rijst, aardappels en pasta om zo ook onze menu iets gevarieerder te houden. Als ik de kids laat kiezen is het namelijk altijd pasta en bij mijn echtgenoot steeds rijst. 😉 Ik had ook nog wat kerstomaatjes over van de verjaardagsborrel van mijn schoonmoeder. Daarom dat ik vandaag ga voor de groenten combinatie broccoli en tomaat.

Romige pasta

Ik wil pasta een romige touch geven zonder een overdaad aan saus. Ik kies voor een kaassaus en werk de pastaschotel waar ik ook wat spekjes in verwerk af met een kaaskorstje. Het kaaskorstje maakt het voor iedereen bij mij thuis extra moeilijk te weerstaan. Mijn kinderen nemen bij wat ze anders niet zo gauw doen en roepen tijdens het bedienen: \”Genoeg mama! \”, als ik mezelf bedien. Dit Uit schrik dat ze straks zelf geen extra pasta meer hebben.

Dat is voor ons een heuse verademing aan tafel, het is weer eens iets anders dan vooruit nog een hap, …

Dus laat ons eens kijken hoe ik deze romige pasta met broccoli en tomaat juist gemaakt heb.

Romige pasta met broccoli en tomaat

Porties: 3

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding

  1. Gaar de broccoliroosjes
    • Kook water in een kom
    • Voeg de broccoliroosjes toe
      Tip: Bij groene groenten geen deksel op de kom tijdens het koken.  Dan slaan de groenten donkerder uit.
    • Kook de broccoliroosjes gaar (in zo'n 4 a 5 minuten).
    • Schep de broccoliroosjes er met een schuimspaan uit en leg in een bakje aan de kant voor straks.
  2. Gaar de pasta
    • Doe nu de pasta in de kom waarin je de broccoli gaar kookte.
      Dit scheelt weer een extra kom voor de afwas ;)
    • Kook de pasta gaar.
  3. Snij alle kerstomaatjes in twee.
  4. Bak de spekjes

    In een pan bak je even het spek aan. Niet te krokant bakken want gaat ook straks nog de oven in.

  5. Kaassaus maken
    • Doe de boter in een sauspan en laat smelten
    • Kruid met het bouillonblokje 
      Tip: Verkruimel het bouillonblokje dan heb je geen klonters in je bechamelsaus zo.
    • Voeg de bloem toe en roer door tot naar koekjes begint te ruiken.
    • Voeg de melk geleidelijk al roerend toe.
    • Voeg (een scheutje) citroensap toe en roer dit er goed door
      Tip: het citroensap maakt de saus minder zwaar/ vet voeg toe naar smaak.

    • Hou 50 g kaas aan kant voor het kaaskorstje op deze pastaschotel, de rest van de kaas voeg je toe aan de warme bechamelsaus. 
    • Breng de kaassaus nu op smaak met wat peper en/of  versgeraspt nootmuskaat.

Pasta afwerken

  1. Voeg alle onderdelen samen
    • Doe alle voorbereidingen bij elkaar in een kom en roer dit goed door elkaar.
    • Dit kun je zo al eten of je kunt er nu net als ik een kaaskorstje op maken.
    • Dan doe je de pasta in een ovenschaal en verdeeld daar de rest van de kaas over.
    • Zet de pasta nog 15 a 20 minuten onder de grill.
    • Eet smakelijk!

     

Keywords: pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *